lauantai 13. lokakuuta 2012

Aroniasuklaakääretorttu


Keittelin ensimmäistä kertaa aroniahilloa ja siitä tuli todella hyvää.
Nyt keräsin marjoja vain yhteen hillosatsiin eli noin 2 kg, kun vettä satoi ja oli niiiin kylmä :D
Ensi vuonna täytyy koluta kaikki puskat tyhjäksi ja keittää myös mehua...

Taitaa tätä herkkua eksyä myös joululahjoiksikin, täytyy vain kyhäillä nätit etiketit näihin hillopurnukoihin :)



Leipomusinnostuksen iskiessä  syntyi tämmöinen herkku:


Aroniasuklaakääretorttu

Pohja

4-5 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaota
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. 
Lisää vaahtoon sihdin läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
Sekoita taikina tasaiseksi.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte

Aroniahilloa
1 prk vaniljarahkaa
1 prk suklaakermaa
(vaniljasokeria)

Levitä aroniahillo jäähtyneen pohjan päälle.
Vatkaa suklaakerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaniljarahka siihen.
Levitä vaahto aroniahillon päälle.
Rullaa pohja täytteineen tiukaksi rullaksi.

Anna vetäytyä jääkaapissa (mieluiten yön yli).


Oli herkkua! Hyvin maistui sekä töissä että kotona. Muruakaan ei jäänyt :)

Mukavaa viikonloppua kaikille ♥

-Tea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti