Kauheeta kiirettä pitää :D
Perjantai meni kädentaitomessuilla, lauantai ystävän pojan synttäreillä ja sunnuntaina oli täällä meillä emännöimäni Me&I-kutsut.
Tunnustuksiakin on tullut, kiitos niistä ♥ Palaan aiheeseen heti, kun ehdin :)
Eilen tarjoilin kutsuillani tiramisujuustokakkua:
Tiramisu-juustokakku
Ainesosat
Pohja:
|
|
n. 16
|
Domino-keksejä
|
75 g
|
sulatettua
leivontamargariinia
|
Täyte I:
|
|
200 g
|
maustamatonta
tuorejuustoa
|
1,5 dl
|
Flora-vispiä
|
2 rkl
|
sokeria
|
1 rkl
|
appelsiinitäysmehua
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
3
|
liivatelehteä
|
Täyte II:
|
|
200 g
|
Valion
Tiramisu-rahkaa
|
1 dl
|
Flora-vispiä
|
2 rkl
|
sokeria
|
2 rkl
|
kylmää
kahvia
|
3
|
liivatelehteä
|
Koristelu:
|
|
Tummaa kaakaojauhetta | |
Valmistusohje
Murskaa
keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini ja yhdistä pohjan
ainekset. Levitä 21cm irtopohjavuoan pohjalle.
Tee täyte I.
Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa Flora-vispi
kuohkeaksi, lisää notkistunut tuorejuusto, sokerit ja appelsiinimehu. Ota liivatelehdet
vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Kiehauta kattilassa pieni määrä
vettä ja lisää liivatelehdet vispilällä sekoittaen. Kun liivatelehdet sulaneet,
kaada seos täytteen sekaan, samalla koko ajan vispaten.
Levitä täyte
pohjan päälle ja laita kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin, kunnes pinta on
selvästi hyytynyt.
Tee täyte
II. Vatkaa Flora-vispi kuohkeaksi, lisää Tiramisu-rahka, kylmä kahvi ja sokeri.
Toimi liivatelehtien kanssa kuten edellä. Levitä täyte II ensimmäisen
täytekerroksen päälle ja laita jääkaappiin vielä noin 4 tunniksi.
Koristele.
Tarjoile kylmänä.
Kakku oli hyvää, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävää. Kokeilemisen arvoista toki :)
Lisänä tarjoilussa oli tacokierteitä ja joulutorttuja omenakanelitäytteellä.
Mukavaa viikkoa kaikille!
-Tea
ja hyvää oli kiitos
VastaaPoista