sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Maitosuklaakarpalofudget

En sitten viime vuonna saanut tehtyä niitä fudgeja vaikka niin meinasin. Loppui aika kesken :D
Nyt päätin ruveta harjoittelemaan jo hyvissä ajoin ja reseptissä sanottiin, että nämähän voi pakastaakin!
Eli nyt alle muutama harjoituserä ja sitten joululahjamakeiset pakkaseen :))

Ensimmäinen fudege-erä valmistui seuraavalla reseptillä:

Maitosuklaakarpalofudget

Ainekset
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
50 g voita
200 g maitosuklaata
1½ dl kuivattuja kaplaoita

Vaihe 1
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15-25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)

Vaihe 2
Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).

Vaihe 3
Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.


Muuten onnistui hyvin, mutta lisäsin suklaan liian kuumaan seokseen ja se juoksettui. Onneksi se ei kuitenkaan makuun vaikuta. Täytyy vain muistaa jäähdyttää seuraavan kerran seos kunnolla ennen suklaata. 

Maku on hyvä, mutta ovat kyllä todella äkkimakeita :D Viikon sokerikiintiö heittämällä täynnä...
Seuraavaksi haluaisin kokeilla tummalla suklaalla ja pähkinöillä, tuliskohan siitä hyvää?

Harjoitukset jatkukoon!

-Tea

1 kommentti:

  1. Hyvän näköisiä, Nam <3 tuo tummasuklaa ja pähkinä kuulostaa minusta vieläkin herkullisemmalta!

    VastaaPoista