lauantai 20. syyskuuta 2014

Aronia-omenahillo


Aronia-omenahillo


500–600 g marja-aronian marjoja
250 g kotimaisia omenia
vajaa ½ dl vettä
400 g hillosokeria
kanelia

Huuhtele ja perkaa marja-aroniat. Poista omenista siemenkodat ja lohko ne. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat ja omenalohkot ja kaneli. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää hillosokeri, sekoita ja keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.  Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja siirrä kylmäsäilytykseen.

Meillä tämä hillo tulee käyttöön puuron päälle ja leivonnaisiin, mutta hillo käy myös esim. paahtoleivän päälle, juustojen kanssa ja pannukakulle.

-Tea

5 kommenttia:

  1. Voi, aronia. Joskus aikoinaan kaupoissa oli aronia-mustaherukkamehua ja se oli todella hyvää. Pitääpä vilkaista, irtoaisiko äidin marja-aroniapuskista mehuksi asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAM!!! voittaa melkein puolukan. Liharuokien ihana lisuke:).

      Poista
    2. Purkkien kuumennuksen uunissa voi unohtaa, jää peseminen pois. PESE purkit astianpesukoneessa. Sopivaan aikaan, kun hillo on valmista sinulla on myös kuumat purkit hillon säilömistä varten. SÄÄSTYY PALJON VAIVAA!!

      Poista
    3. Mä annan hillon yleensä jähtyä vähän aikaa kattilassa ja kaadan sen kuumentamattomiin purkkeihin. Mutta en uskalla jättää tuota kuumennusohjetta pois ettei kenellekään mojahda lasipurkit naamalle...
      Tuo astianpesukone-vinkki on kyllä mainio, kiitos siitä :)

      Poista
  2. i make aronia juice each year. it tastes like childhood. i sure will try to make some jam now!

    VastaaPoista