keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Rapeat toffeekolmiot

Joltain naistenlehdeltä kilahti sähköpostia ja sieltä napsasin ylös reseptin rapeista toffeekolmiosta (pikainen googlettelu kertoi lehden olleen Kotivinkki). Miehen sanoin minua riivaavan aina jouluisin leivontahimo ja yritän lihottaa häntä :D No hän vei leivonnaiset töihinsä ja siellä ne hävisivätkin parempiin suihin.

Tässä teillekin resepti hekullisiin toffeekolmioihin:


Rapeat toffeekolmiot


250 g voita
3 dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 ps (220 g) kermakarkkeja (esim. Omar)
(hasselpähkinärouhetta)



1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa seos tasaiseksi.

2. Yhdistä jauhot keskenään. Hienonna kermakarkit muruiksi veitsellä. Sekoita jauhot, karkkimurut ja suola voiseokseen.

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille nuolijalla. Ripottele halutessasi pinnalle hasselpähkinärouhetta (tai kookoshiutaleita tai mantelirouhetta).

4. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna levyn jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen toffeekolmioiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti